Palveluni

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiahoitoa tehdään aina yksilöllisen tarpeen ja tilanteen mukaan. Vyöhyketerapia on kokonaisvaltaista lempeää kehohoitoa, joka antaa keholle mahdollisuuden parantaa itse itseään. Vyöhyketerapialla avataan kehossa olevia tukoksia hieroen vyöhykeratoja ja -pisteitä sekä painaen  elinheijastepisteitä. Tällöin energia keholla pääsee virtaamaan vapaammin ja tukokset vähitellen aukeavat.

Vyöhyketerapia sopii akuuttien ja kroonisten vaivojen hoitoon. Esteitä hoidolle ovat mm. kuume, akuutti sairaus esim syöpä, päihteiden alaisuus sekä voimakkaiden psyyken lääkkeiden käyttö. Lyhyt alkuhaastattelu tehdään aina ennen hoitoa. Hoidolla voidaan ennaltaehkäistä monenlaisia vaivoja, kuten niska- ja hartiasärkyjä, selkäkipuja, hormonaalisia ongelmia, suolistovaivoja, uupumusta sekä erilaisia jännitystiloja. Lisäksi hoito vahvistaa immuniteettia. Vyöhyketerapiahoito on rentouttavaa, se vähentää väsymystä ja stressiä sekä auttaa ymmärtämään oman kehon ja mielen yhteyttä. Kehotietoisuuden lisääntyessä kehon ja tunteiden kuunteleminen on helpompaa.

Koko kehon vyöhyketerapia

60 min 70 €

Koko kehon vyöhyketerapia

90 min 92 €

Vyöhyketerapeuttinen rentoutushieronta

75 min 86 €


Tunnevyöhyketerapia

Tunnevyöhyketerapia pureutuu kehohoidon lisäksi omien tunteiden juurisyihin elämänkaarihaastattelun ja luottamuksellisen keskustelun avulla. Merkittävät elämäntapahtumat käsittelemättömine tunteineen ja kokemuksineen oman elämän ajalta, sekä taakkasiirtymänä edellisiltä sukupolvilta voivat rasittaa henkisesti ja kehollisesti. Muistot tallentuvat ihmisen kehomuistiin ja voivat näkyä ja tuntua keholla erilaisina jännityksinä, kiputiloina tai mielen epätasapainona. Tunnevyöhyketerapian tarkoitus on lisätä myös itsetuntemusta. Oman identiteetin vahvistaminen on oleellista tunnevyöhyketerapiassa.

Raskauden aikana syvemmän tunnetyöskentelyn voi hyvin jättää myöhemmäksi, koska odottavan äidin mieli on muutoinkin herkkä ja hänen on tärkeää saada keskittyä uuden elämän kasvattamiseen ja raskausajasta nauttimiseen.

Tunnevyöhyketerapia

90 min 92 €

Tunnevyöhyketerapia

120 min 104 €


Vyöhyketerapiahoidot raskaana olevalle

Raskauden aikana vyöhyketerapiasta voi saada merkittävää apua mm. liitos- ja selkäkipuihin, turvotuksiin, närästykseen, suolisto-ongelmiin ja uniongelmiin. Hieronnan tarkoitus on rentouttaa, poistaa kehon tukoksia ja jännityksiä, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tasapainottaa hormonitoimintaa. Loppuraskaudessa (rv 39 jälkeen) vyöhyketerapialla voidaan valmistaa kehoa tulevaan synnytykseen ja käynnistää synnytystä sekä vähentää synnytyskipuja. Äidin hyvinvointi vaikuttaa suoraan myös vatsassa kasvavan vauvan vointiin ja tämän tasapainon myötä edellytykset hyvään synnytykseen ja vauva-arkeen kasvavat.

Synnytyksen jälkeen vyöhyketerapeuttisella raskaushieronnalla voidaan myös edesauttaa kehon palautumista synnytyksestä. 

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta

75 min 86 €

Synnytyksen käynnistyshoito

45 min 62 €

Synnytyksen käynnistyshoito (sis. rentoutus)

75 min 86 €


Vyöhyketerapeuttinen hieronta vauvalle/lapselle

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta auttaa vauvaa monella tavalla. Jo syntymä itsessään on vauvalle kova ponnistus ja voi olla traumaattinen kokemus. Hoito rentouttaa vauvaa ja auttaa purkamaan kehon jännitteitä, jolloin esim. itkuisuus, huono nukkuminen tai vatsa- ja suolistovaivat helpottuvat. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta sopii kaikille vauvoille. Ennen vauvan hoitoa haastattelen aina vanhempaa/vanhempia, jotta tiedän kuinka raskaus, synnytys ja elämä vauvan kanssa ovat sujuneet. Ne voivat osaltaan antaa tietoa ja ymmärrystä vauvan oireiluun. Vauvojen hoitaminen on erityisen palkitsevaa, koska hoidon vaikutukset ja paraneminen näkyvät nopeasti jopa 1-3 hoitokerran aikana.

Vyöhyketerapeuttinen hieronta on lempeä ja tehokas hoito myös vanhemmille lapsille. Se auttaa mm. uniongelmiin, vatsaoireisiin, ihottumiin, allergioihin, virtsan karkailuun sekä kehon jäykkyyksiin ja virheasentoihin.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

50 min 60 €

Vyöhyketerapeuttinen hieronta lapselle (1-10 v)

45 min 60 €


IMETYSOHJAUS JA VYÖHYKETERAPEUTTINEN VAUVAHIERONTA

Imetyksen haasteet ovat usein moninaiset. Tällä vastaanotolla on aikaa tutkailla yksilöllisesti imetykseen vaikuttavia asioita ja löytää keinoja imetyksen sujumiseen sekä äidin että vauvan osalta. Autan hyvän imetysasennon löytämisessä, tehokkaan imuotteen saamisessa, arvioin vauvan koko kehon kireyksien tuomia ongelmia, tarkastaen erityisesti pään ja suun alueen kireyksiä. Annan tarpeen mukaan suunalueen hieronta-ohjeet kotiin tehtäviksi ja jos kieli- ja/tai huulijänteet vaikuttavat kireiltä, ohjaan teidät asiantuntevalle lääkärille jännetutkimukseen. Kehon kireyksiä voidaan helpottaa tehokkaasti vyöhyketerapeuttisella hieronnalla, mutta kireä kieli- tai huulijänneleikkaus tehdään aina lääkärin toimesta. Lisäksi vastaanotolla on mahdollista keskustella ja tukea monipuolisesti vauvan imetykseen tai muuhun ruokintaan liittyen aina kunnioittaen perheen omaa valintaa asiassa sekä yhteistyötä neuvolanne kanssa. 

Imetysohjaus

60 min 70 €

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta imetysongelmissa

75 min 86 €


VYÖHYKETERAPEUTTINEN HIERONTA ÄIDILLE JA VAUVALLE

Synnytyksen jälkeen vyöhyketerapeuttisella raskaushieronnalla voidaan myös edesauttaa kehon palautumista synnytyksestä. Vauvan lisäksi äiti tarvitsee synnytyksen jälkeen erityistä huolenpitoa, jotta sopeutuminen uuteen tilanteeseen sujuu hyvin ja äiti jaksaa hoitaa vauvaa. Hoivaamisen ja imettämisen fyysinen rasitus tuntuu herkästi kehossa niska- ja hartiajumeina, kipuina tai väsymyksenä jos riittävät yöunet ovat jääneet vähiin. Alkuun pienen vauvan jättäminen muiden hoitoon ei välttämättä ole luontevaa, joten tarjoan äidille ja vauvalle yhdistelmähoitoa, missä kumpikin saa hoitoa vuorotellen. Varaan karkeasti 30 min vauvan hoitoon ja äidille 1h, mutta aina edetään tilanteen mukaan. Jos vain mahdollista, isä tai muu tukihenkilö voi tulla mukaan ja huolehtia vauvasta äidin hoidon ajan. Näin äiti saa paremmin rentouduttua hoidon aikana.

Vyöhyketerapeuttinen hieronta vauvalle ja äidille

90 min 104 €

Vyöhyketerapeuttinen hieronta synnytyksen jälkeen

75 min 86 €


shiatsu-hieronta

Shiatsussa länsimaiseen kehon tuntemukseen yhdistyvät vuosituhansia vanhat japanilainen hieronta, kiinalainen lääketiede ja akupainanta. Shiatsu tulee japaninkielisistä sanoista shi=sormi ja atsu=paine. Shiatsuhieroja käy läpi koko keho meridiaaneja ja akupisteitä peukaloilla, kämmenillä ja jalkaterillä painaen, sekä kehoa eri kohdista heiluttaen, venyttäen ja hieroen. Käytännössä shiatsuhieroja käyttää hyväkseen kehonsa voimaa hoitaessaan sormilla, kämmenillä ja jalkaterillä, sopivalla voimakkuudella. Shiatsuhieronta rentouttaa kehoa ja mieltä sekä tasapainottaa energioita. Sen avulla voidaan hoitaa monenlaisia vaivoja kuten stressiä, unettomuutta, masentuneisuutta ja päänsärkyä sekä helpottaa monia kiputiloja. Sopii myös raskaana oleville.


Shiatsuhoito tehdään lattialla futon-patjalla tai hoitopöydällä (raskaanaolevat) mukavat, joustavat ja pitkähihaiset vaatteet päällä. Hoidossa käsitellään koko keho, päästä varpaisiin, asentoa vaihdellen päämakuulta kyljelle ja selinmakuulle. Shiatsu-hieronta ei sovi alkoholista tai huumeista päihtyneelle, voimakasta psyykelääkettä käyttävälle, kuumeiselle, akuutisti sairastuneelle henkilölle eikä syöpäsairaalle.

Ennen hoitoa sinun olisi hyvä olla syömättä raskaasti vähintään tunnin ajan, juoda voit normaalisti. Varaa itsellesi aikaa rauhalliseen hoitoon ja yritä olla kiirehtimättä ennen hoitoon tuloa ja sen jälkeen. Hoidon jälkeen on hyvä juoda runsaasti vettä, jotta liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistuvat kehostasi. Rasittavaa liikuntaa ja saunaa on hyvä välttää ainakin vuorokauden ajan.

Shiatsu-hieronta

60 min 70 €

Raskausajan shiatsu

60 min 70 €

Shiatsu-hieronta

90 min 92 €